آکادمی امین لرن بلاگ مقالات آموزش وردپرس وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

فهرست مطالب
وردپرس چیست؟

وردپرس چیست؟ و چه کاربردی دارد ؟ چه کمکی می تواند به کسب و کار من بکند؟ تا به حال به این سوالات فکر کرده اید؟ بگذارید حدس بزنم ، به احتمال 99 درصد فکر کرده اید چرا که الان در حال خواندن این مقاله هستید!! در این مقاله از امین لرن قراره که به سوالات شما در مورد وردپرس پاسخ بدیم.

مقدمه وردپرس چیست؟

با پیشرفت کسب و کار ها و اینترنتی شدن بیشتر از 40 درصد کسب و کارها در پنج سال اخیر ، وردپرس روز به روز بیشتر استفاده می شود. چرا که محبوبیت آن فراگیر شده و تقریبا کل جهان اون رو میشناسن.

اگر بخوام خیلی سریع و به زبان ساده وردپرس رو تعریف کنم ، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که به شما کمک می کند بدون دانش کد نویسی و در سریع ترین زمان ممکن یک سایت دینامیک و پویا بسازید.

اما خب لازمه ما خیلی حرفه ای تر وردپرس چیست رو یاد بگیریم تا هم اطلاعات عمومی خوبی داشته باشیم و هم بتونیم در صورت لزوم از وردپرس دفاع کنیم:)

سیستم مدیریت محتوا یعنی چی؟

سیستم مدیریت محتوا

سیستم مدیریت محتوا یا CMS که مخفف کلمه Content Management System است به ما اجازه می دهد بدون دانش کد نویسی و در سریعترین زمان ممکن سایتمون رو طراحی بکنیم ، البته سایتی پویا و دینامیک یعنی محتوای آن همیشه و به راحتی بروز می شود ، کاربران به راحتی محصول خود را می خرند و خودکار تایید می شود و …

البته که سیستم های مدیریت محتوای بیشتری هم داریم و داستان فقط به وردپرس ختم نمی شود مثل جوملا ، دروپال ، پرستاشاپ و … اما محبوب ترین آن ها وردپرس است.

چرا وردپرس محبوب ترین؟

قطعا تمام سیستم ها و ساز و کارهایی که ما باهاشون کار میکنیم دارای مزایا و معایبی هستن در ادامه از مقاله وردپرس چیست می خواهم دلیل محبوبیت وردپرس و مزایا و معایب وردپرس رو خدمتتون بگم:

 

مزایا وردپرس

1- رایگان بودن آن

وردپرس از لحظه تولد تا همین امروز رایگان بوده است و رایگان می ماند!

وردپرس رایگان

2- اپن سورس بودن آن

یکی از بهترین ویژگی های وردپرس اپن سورس بودن آن هست یعنی شما به کد های توسعه دهنده دسترسی دارید و خیلی راحت می توانید وردپرس رو توسعه بدید و حتی آن را متمایز کنید یا قابلیت هایی که میخواهید را به صورت اختصصاصی به آن اضافه کنید.

البته این کار نیازمند دانش کدنویسی هست و بعلاوه دانش کد نویسی باید با توابع وردپرس هم تسلط کامل داشته باشید.

3 -عملکرد عالی در رابطه با بهینه سازی موتور های جستجو یا همان سئو

وردپرس خیلی خوب تونسته خودشو با قوانین موتورهای جستجو سازگار کنه.

کدنویسی بهینه ، نقشه سایت بهینه ، RSS  درست ، کد های اسکیمای از قبل تولید شده و … مواردی هستند که وردپرس به خودی خود اون هارو داراست. لذا یکی از دلایل محبوبیت زیاد آن همین موضوع هست!

4- امنیت عالی

وردپرس امنیت واقعا خوبی داره این هم مدیون کاربرانی هست که هر روز از وردپرس استفاده میکنن و حفره های امنیتی رو گزارش میکنند البته که چون وردپرس عمومی هست و همه ازش استفاده می کنند ، هکرها هم غافل نمیشوند و هر روز تست های خودشون رو روی این سیستم پیاده سازی میکنند و خب باعث میشه وردپرس سریعا حفره را بپوشاند و آپدیت ارائه دهد.

امنیت وردپرس

5- هزینه نگهداری تقریبا پایین

در سطح عادی و کسب و کاری که 500 تا محصول دارد و روزانه حدود 1500 تا بازدید اگر بخواهیم صحبت کنیم ، وردپرس هزینه نگهداری پایینی دارد چرا که فقط هزینه سرور و دامنه و قالب و افزونه را باید بپردازد.

اما اگر در سطح بالاتر و حرفه ای تر بخواهیم صحبت کنیم اینطور نیست و هزینه ها ممکن است در یک بازه زمانی بالاتر برود چرا که امنیت وردپرس توسط متخصصان باید بیشتر شود! ، بهینه سازی سایت به صورت تخصصی باید صورت بگیرد و … که البته این هزینه ها همانطور که گفتم در یک بازه زمانی بالا هست و فقط بعد آن نیاز به نگهداری دارد.

6- همه گیر بودن آن

طبق آمار جالب سایت w3techs وردپرس را تقریبا کل جهان می شناسند و از آن استفاده میکنند.

این آمار در سال 2023 به شرح زیر هست:

روزانه در کل جهان 500 وبسایت با وردپرس داره ساخته میشه و در کل جهان در سال 2023 بیشتر از 810 میلیون وبسایت با وردپرس ساخته شده و این یعنی سهم 42 درصدی وردپرس از سایر cms ها و سهم تقریبا 63 درصدی از بازار جهانی!!

 

معایب وردپرس

 

1-درگیر کردن منابع سرور

در این بخش از وردپرس چیست میخواهم بپردازم به بزرگترین عیب وردپرس یعنی درگیر کردن منابع سرور!

اگر ما سایت خودمون رو با یک هاست معمولی  راه اندازی کرده باشیم ، احتمالا کندی پیشخوان وردپرس یا صفحات سایتمون رو تجربه کردیم. اگر با یک هاست یا سرور پر قدرت طرف باشیم این موضوع زیاد ملموس نیست.

اما خوشبختانه این موضوع تا حدودی با هاست هایی که بهینه شدن برای وردپرس قابل حل هست!

درگیری منابع سرور در وردپرس

2-حفره های امنیتی عمومی!

کمی بالاتر گفتیم که امنیت عالی وردپرس یک مزیت حساب می شود اما منظور از حفره های امنیتی به عنوان عیب وردپرس چیست؟

وردپرس به دلیل محبوبیت زیادش ، خیلی زیاد مورد نفوز و تست های هکرها قرار میگیرد.

بنابراین سایت های وردپرسی ممکن است بیشتر مورد هک و آزمون و خطاهای هکر ها صورت بگیرد و از آن طرف اگر یک حفره امنیتی در وردپرس پیدا شود تقریبا سایت همه ی ما اوضای خطرناکی پیدا می کند و این موضوع ممکن است کمی استرس زا باشد.

اما به لطف آپدیت های سریع وردپرس این مورد به حداقل رسیده.

3-سرعت پایین در صورت بهینه سازی نکردن!

وردپرس به خودی خو از سرعت بسیار مناسبی بهرمند هست حتی در صورت استفاده از قالب بهینه و درست هم سرعتش خوب هست ولی در صورت نصب افزونه شاهد افت سرعت خواهیم بود مخصوصا اینکه افزونه ها با بی ملاحضگی نصب شوند و استفاده نا مناسب از آن ها صورت گیرد.

بنابراین بعد از اتمام مراحل سایت و راه اندازی کامل  آن ، باید بهینه سازی سایت هم صورت بگیرد.

4-به وجود اومدن خطاها به صورت ناخودآگاه بخاطر نصب افزونه های نامناسب

متاسفانه بخاطر اپن سورس بودن وردپرس بعضی افراد سودجو اقدام به ارائه افزونه های پولی به صورت رایگان می کنند و بعضی افراد هم که ناآگاه هستند ، نصب می کنند در سایتشون و در بهترین حالت باعث به وجود اومدن خطاهای زیاد در سایت میشه.

در بدترین حالت ممکن است سایتتون هک بشه یا کلا مجبور بشید سایت رو از اول طراحی بکنید!!

به وجود اومدن خطای غیرعمدی در وردپرس

چرا وردپرس را یادبگیرم؟

  1. بازار کار وردپرس
  2. راه اندازی سایت برای کسانی که کد نویسی بلد نیستند ، اما برای کسب و کارشون سایت نیاز دارن
  3. علاقه

در ادامه بیشتر در مورد این سه موضوع صحبت می کنیم.

بازار کار وردپرس

بازار کار وردپرس

همانطور که بالاتر در مقاله وردپرس چیست گفتم ، طبق آمار سایت w3techs روزانه در کل جهان 500 وبسایت با وردپرس داره ساخته میشه و در کل جهان در سال 2023 بیشتر از 810 میلیون وبسایت با وردپرس ساخته شده و این یعنی سهم 42 درصدی وردپرس از سایر cms ها و سهم تقریبا 63 درصدی از بازار جهانی!!

بعلاوه این شما می توانید کد نویسی وردپرس را یاد بگیرید و یکبار افزونه یا قالب راهی بازار کنید و به تعداد نا محدود از آن بفروشید.

در پایین تصویر درخواست کاری در سایت پونیشا و کارلنسر رو میبینید.

کاریابی در پونیشا
بیشتر از 300 پروژه فقط با یک مهارت!
کاریابی در کارلنسر
بیشتر از 130 پروژه فقط با یک مهارت!

بیاید کمی منطقی فکر کنیم ، اول از همه سایت های فریلنسری درسته که قیمت کارهاشون کمی پایین هست اما برای شروع و معرفی شما به بازار کار مناسب هستن.

دوم از همه اگر شما کمی حرفه ای باشید و خلاقیت و وجه تمایز خوبی داشته باشید حداقل حداقل و در بدترین حالت از بین 500 پروژه بالاخره یکیش رو شما میتونید به دست بگیرید.

راه اندازی آسان سایت برای افراد مبتدی

وردپرس برای کسانی که کسب و کار کوچیک دارند یا صرفا میخواهند کسب و کار خودشون رو اینترنتی بکنند بسیار مناسب خواهد بود.

چون هم در کمترین زمان ممکن خودشون میتونن این کار رو انجام بدن هم با هزینه کم اینکار انجام میشه و از همه مهم تر بدون نیاز به کدنویسی و با رابط کاربری فوق العاده آسان وردپرس کار رو جلو میبرن.

مثلا شما صاحب یک رستوران هستید که دانش کد نویسی ندارید و میخواهید منوی رستوران شما به صورت الکترونیکی باشه و ثبت سفارش به صورت انلاین صورت بگیره ، خب خیلی راحت و نهایتا در دو روز میتوانید با وردپرس این کار انجام بدید ، اما در غیر این صورت پیاده سازی این امکانات با کد نویسی حداقل 3 ماه زمان میبرد و هزینه آن چیزی حدود 20 تا 30 میلیون محاسبه میشه(البته برای الان که دارم با شما صحبت میکنم). اینجاست که از این مقاله یعنی وردپرس چیست و دوره های رایگان امین لرن شروع میکنید به یادگیری وردپرس

یک خبر خوب اینکه شما می توانید وردپرس رو خیلی حرفه ای و البته به صورت رایگان در لینک آموزش وردپرس یاد بگیرید.

علاقه

اگر به طراحی وب علاقه دارید می توانید برای شروع وردپرس رو انتخاب کنید تا در کنار کسب درآمد از سمت وردپرس به علاقه اصلی خود یعنی یادگیری زبان های برنامه نویسی و یا یادگیری توابع و کدنویسی وردپرس رو یاد بگیرید!

این یعنی با یک تیر دو نشون زدن! کسب درآمد در کنار یادگیری علاقه اصلی!

یادگیری وردپرس چقدر زمان می برد؟

حالا که فهمیدیم وردپرس چیست ، در مرحله بعدی باید بفهمیم که یادگیری وردپرس چقدر زمان میبره ، به طور کلی یادگیری وردپرس به سه سطح تقسیم میشه.

  1. سطح اول یادگیری خود وردپرس
  2. سطح دوم یادگیری وردپرس بدونه کدنویسی
  3. سطح سوم یادگیری وردپرس با کدنویسی

نکته مهم: این سه سطح از وردپرس چیست خیلی بستگی به این داره که شما چقدر برنامه ریزی دارید ، چقدر تلاش و استمرار دارید ، به فرض مثال اگر شما استمرار نداشته باشید و در مسیر یادگیری شل کن و سفت کن در بیارید خب سطح اول که قراره یک ماه طول بکشه برای شما ممکنه تا سه ماه طول بکشه!

یادگیری وردپرس چقدر زمان میبرد؟

سطح اول: یادگیری خود وردپرس

این سطح از وردپرس چیست تقریبا بین 15 روز تا 1 ماه طول میکشه تازه اگر خیلی مشتاق باشید بنظر من میتونید توی 3 روز کل وردپرس رو یاد بگیرید ، این یادگیری خود وردپرس شامل پنل اصلی وردپرس ، تنظیمات وردپرس ، نصب و اپدیت افزونه ها ، کانفیگ وردپرس ، نوبار وردپرس(منو بالایی) میشه.

سطح دوم: یادگیری وردپرس بدونه کدنویسی

این سطح از وردپرس چیست تقریبا بین 4 الی 6 ماه میتونه از شما زمان ببره ، یک خبر خوب اینکه شما در حین یادگیری میتونید خودتون رو به بازار کار معرفی کنید و در کنار درآمد داشتن ، تمرین کنید ، تجربه کنید و خودتون رو به چالش بکشید تا یک حرفه ای درجه یک بشید! یادگیری این سطح شامل موارد زیر میشه

  • کار با انواع قالب ها(استادیار ، امپراتور ، فلت سام ، شکرینو ، استرا ، زنبیل ، سیگما ، نیوکالا و …)
  • کار با انواع افزونه ها(راکت ، لایت اسپید ، جت انجین ، تیوتر ، ووکامرس ، ال این وان ، دابلیکیتور ، دیجیتس ، گرویتی فرم و …)
  • کار با انواع صفحه سازها(المنتور ، ویژوال کامپوزر و …)
  • کار با انواع افزونه های بهبود سئو(اسکیما پرو ، رنک مث ، یواست و …)
  • کار با انواع تکنیک های ui/ux
  • کار با انواع کنترل پنل های هاستینگ(سی پنل ، دایرکت ادمین و …)
  • یادگیری CSS در حد مبتدی
  • و کلی مورد دیگه …

سطح سوم: یادگیری وردپرس با کدنویسی

این سطح از دو سطح وردپرس چیست فرق میکنه! چون بعلاوه نکته ای که در مورد تمام این سه سطح گفتم یک نکته دیگه در سطح سوم رو باید بدونید اونم اینه که زمانگیری این سطح خیلی بستگی به خودتون داره یعنی اگر مثلا شما کد نویسی کار کردین و HTML یا CSS یا PHP رو میدونین چین پس به احتمال خیلی زیاد شش ماهه میتونید به کدنویسی وردپرس مسلط بشید اما اگر نه نمیدونید چی هستن و تاحالا کدنویسی کار نکردید ممکنه این زمان تبدیل بشه به یک الی دو سال!

حالا وقتشه که پول پارو کنید! جالبه بدونید بیشتر از حدودا 80 درصد وردپرس کارها در سطح دو موندن و خب هم توی اون سطح رقابت شدیده و همه میگم با وردپرس کاریم و هم درآمد محدودی داره ولی توی سطح سوم هم مشتریان حرفه ای تری دارید و هم رقابت کمتره. لذا شما می تونید وقتی به سطح خوبی در درجه قبلی رسیدید این سطح هم شروع با یادگیری کنید تا کم کم لول کاریتون بره بالا و از اون بیاید بیرون لذا شما میتونید مشتریان قبلیتون رو دعوت به یک قالب یا افزونه اختصاصی کنید. دیگه واقعا چی از این بهتر؟ بعضی چیز ها هم که مهمن توی این سطح بلد باشید رو براتون مینویسم

  • یادگیری توابع وردپرس
  • یادگیری زبان برنامه نویسی PHP
  • یادگیری زبان نشانه گذاری HTML
  • یادگیری CSS
  • یادگیری Bootstrap
  • و بقیه موارد …
  •  

خب دوستان عزیزم به پایان این مقاله رسیدیم ، امیدوارم جواب سوال های خودتون رو گرفته باشید و از خوندن این مقاله لذت برده باشید ، هر سوالی داشتین در قسمت نظرات همین صفحه بپرسید ، چرا که تیم امین لرن منتظر شماست برای جواب دادن به سوالات شما

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد رای ها: 1

اولین نفری باش که رای میدی!

این دوره را برای دوستانتان بفرستید

لینک کوتاه مطلب:

مقالات زیر هم بدردت میخورن

نظرات شما در مورد این این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید

اگر ثبت نام نکردید ، اول از طریق دکمه ثبت نام ، ثبت نام کنید

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد

فرم تحلیل رایگان سایت